Sara A. Klinkesteen

Sara er Kronborgbandens kreative islæt, det er hendes opgave at udtænke våben og skyts, hver gang de er krigstruede. I fredstid består hendes opgave i at udtænke sjove lege.

Hun er, til sin store fortrydelse, højere end de andre. Hun har udviklet en sådan lidt foroverbøjet gang, så hun bedre matcher de andres højde.

Hun har et mildt ansigtsudtryk med store blå øjne og hendes hår er langt og lyst, men det ligner nu mere en forvitret fuglerede - hun gider nemlig ikke at børste det. Hun går slet ikke op i mode og tager bare det første og bedste tøj på. Hun er tilfreds med det tøj, hendes mor nu engang køber til hende.

Saras far, Lennart, er naturfotograf og Saras mor, Lisbeth, er konsulent og arbejder hjemmefra.

Hun er enebarn og har fødselsdag d. 2. februar.

Nicolai

Nicolai er Kronborgbandens praktiske gris. Udover, at det er hans mormor, der lader dem lege på Kronborg, er det også ham, der skal sørge for at fremskaffe proviant. I krigssituationer får han på en eller anden forunderlig måde altid skaffet ekstra mange vingummibamser. I fredstid fremtryller han chokoladekiks og saftevand. Efter udfordringerne byder han på noget ganske særligt: en lavine. En lakrids og en vingummi, som skal spises samtidig.

Han har brunt kort hår, fregner i hele ansigtet og et kæmpe mellemrum imellem sine alt for store fortænder.

Han bor lige ved siden af Sara. De har leget sammen, siden de var ganske små.

Han er også enebarn, så Sara og han har udviklet en særlig form for søskendebånd.

Nicolai har fødselsdag d. 9. februar.

Victoria

Victoria er Kronborgbandens hjælper. Det er hendes pligt at stå til rådighed, hvis de andre har brug for hjælp til at fremskaffe de nødvendige remedier.

Hun har et smukt velformet ansigt med mørke øjne, langt mørkt hår, som altid er sat op i en kunstfærdig frisure (Victorias mor er frisør).

Hun er ekstremt modeinteresseret, hver uge pløjer hun alle ugebladene fra sin mors frisørsalon igennem. Hun kunne ikke drømme om at komme anstigende i tøj, der hverken matcher eller er helt topmoderne.

Victoria har en lillebror.

Hun har fødselsdag d. 6. april.

Frederik

Frederik er Kronborgbandens nyeste medlem. Han er næsten lige flyttet til byen og startet i deres klasse. De andre har endnu ikke fået tildelt en særlig rolle til ham.

Han er en ualmindelig smuk dreng med mørkt tilbagestrøget hår og store brune øjne.

Pigerne var hurtigt blevet enige om at invitere ham til at være med i deres bande. Faktisk havde de glemt at spørge Nicolai, men da Nicolai er et meget omgængeligt menneske, havde han selvfølgelig ikke noget imod, at banden blev udvidet med yderligere et medlem.

Frederik har en storebror.

Han har fødselsdag d. 12. november.

Julle

Julle er den modigste og sejeste af alle medlemmer i Kronborgbanden.

Hun hedder egentlig Juliane, men det navn bryder hun sig ikke om, så hun har altid insisteret på at blive kaldt Julle, hvilket de andre selvfølgelig respekterer.

Hun er en kraftig pige med kort strittende hår og lidt skrå grønne øjne.

Hun har tre ældre brødre, og hendes sprog er indimellem værre end en havnearbejders.

Julle har fødselsdag d. 30. december.

LB

Saras nye ven i Island. LB er høj og tynd (højere end Sara), han har kulsort hår og er smuk på en lidt afvisende måde. Hans kulsorte dybtliggende øjne lyser både af en form for skyhed, men også af mystik.

LB hedder egentlig Loke Baldur, men er altid blevet kaldt LB.

Han er enebarn og lige blevet tretten år, da Sara møder ham første gang.

Hallfridur Magnusdottir

Hallfridur Magnusdottir er en meget gammel og meget klog kvinde. Hun er det man kalder en sejdkvinde, som er kyndig i trolddom og magi.

Hendes ansigt er rynket, dog kan man ane, at hun må have været smuk som yngre. Hun har langt, gråt hår som er flettet i to store tykke fletninger. Hun bærer altid en tyk, blå kappe som er lukket med et meget fint spænde ved halsen, og hun bærer også altid en lang perlekæde af glasperler i forskellige farver.

Hallfridur er eneste nulevende medlem af Runernes Orden.

Runernes Orden

Runernes Orden blev oprettet i 1700-tallet. En lille gruppe mennesker gjorde det til deres livsopgave at genfinde de originale runer og placere dem i Runernes Cirkel. 

Livsopgave er det helt rette ord, da de først skulle lave en eliksir, der gjorde dem i stand til at rejse til den anden dimension. Eliksiren er lavet af nogle meget giftige planter, og i den forkerte mængde kan det koste livet at indtage eliksiren. Mange af medlemmerne betalte den højeste pris og overlevede ikke indtagelsen af eliksiren.

Runernes Cirkel

Runernes Cirkel er et cirkelformet rum hugget ind i bjerget bag ved Hallfridurs hus.

Frederik, moster Meretes kat

Frederik, moster Meretes kat, som vi møder i anden bog "Nye tider for Kronborgbanden", er den eneste figur, som også eksisterer i virkeligheden. Det er nemlig vores Frederik. Han er født i 2006 og bliver derfor i år (2016) 10 år gammel. Vi er beriget med en meget klog, nærværende og kælende kat.

Seneste kommentarer

03.11 | 11:52

Hej Bodil, Jeg vil gerne købe rettenøgle for disse bøger. Men jeg kunne ikke betale for det. Hvordan kan jeg købe det? På forhånd tak. Mvh, Shinyoung

12.04 | 10:42

Hej Lise-Lotte
Tak for din besked. Jeg håber meget snart, at fjerde bog udkommer. Forhåbentlig lige på den anden side af sommeren. 👍

12.04 | 07:36

Hej Bodil.
Jeg vil blot høre hvordan det går med den 4. bog i serien om Kronborgbanden, jeg kan ikke finde den nogen steder.
Mvh
Lise-Lotte

07.02 | 08:25

Hej bodil (:
din bog var rigtig god og jeg glæder mig til at læse 3'eren mvh Clara 5.B #bodilaline #Kronborgbanden

Del siden