Kronborgbanden

Jeg er i gang med at skrive en serie børneromaner om Kronborgbanden.

Første, anden og tredje bog i serien: "Sommeren med Kronborgbanden", "Nye tider for Kronborgbanden" og "Kronborgbanden og jagten på runerne" er udkommet både som papirbøger og e-bøger på forlaget EgoLibris.

Det er en fortløbende historie, hvor børnene bliver ældre for hver bog. De er således tolv år i både første og anden bog, men bliver så et år ældre i de efterfølgende bøger. Sidste gang vi hører om dem, vil de være fjorten år.

I første bog bliver du introduceret til Kronborgbanden: Sara, Nicolai, Julle, Victoria og Frederik. Fem helt almindelige børn, der går i samme klasse. For at bevise deres troskab til banden skal hvert enkelt af bandemedlemmerne tage imod en udfordring og gennemføre den. De er nært knyttet til Kronborg, deraf navnet, og alle udfordringerne foregår på Kronborg. Her har fantasien fået frit spil, da det selvfølgelig ikke i virkeligheden vil kunne lade sig gøre, at f.eks. overnatte i Slotskirken.

Jeg bruger første bog til at introducere dig til Kronborgbanden, så du kommer under huden på medlemmerne. Den egentlige historie starter først i anden bog, hvor Sara og LB møder Hallfridur, som introducerer dem til tidsrejserne, hvor de på første rejse finder den første af de originale runer. Det bliver derfor deres fælles mission at genfinde de 16 originale runer, så de kan blive placeret i Runernes Cirkel. Indtil nu har de fundet 11 af dem, og vi mangler kun de sidste fem.


Som mor til tre drenge, er jeg godt klar over, at børn i dag ikke laver bander, som vi gjorde i min barndom, hvor jeg henter meget af min inspiration.


Jeg har gennem hele livet haft dét behov for at skrive. Som mange med skrivelyst er jeg nødt til at arbejde fuld tid ved siden af. Jeg lever af at undervise. Jeg er uddannet læsepædagog, dvs. at jeg er ekspert i at gå ned i sprogets mindste detaljer. Jeg underviser voksne ordblinde og læse-stave svage i det danske sprog, men vil pointere, at jeg ikke er dansklærer. Min metier er at forklare, hvorfor vi udtaler og staver ordene, som vi gør. At give mine kursister strategier for, hvordan de kan huske at læse og stave ordene. Selvom jeg underviser i dansk, kan jeg sagtens begå sprogfejl. Mit arbejde har også affødt en stigende interesse for vores første skriftsprog: runerne, som du kan læse meget mere om i bøgerne.

Læsepædagog er min seneste uddannelse. Jeg er også uddannet voksenunderviser med speciale i IT og har i ti år undervist voksne i brugen af computeren og dens mange programmer. Jeg er endvidere uddannet turproduktør, dvs. at jeg er uddannet til at planlægge og arrangere rejser, hvilket jeg gjorde fra midt i 80'erne til midt i 90'erne. Jeg producerede rejser til Grønland, Island og Færøerne og er beriget med et stort kendskab og utallige skønne besøg i de tre lande. 

Udpluk fra lektørudtalelserne

Sommeren med Kronborgbanden:

Der er gode tiltag til at beskrive en gruppe halvstore børn, deres indbyrdes relationer og en spirende interesse for det modsatte køn. En nutidig og traditionel børnebog.

Nye tider for Kronborgbanden:

Tidsrejserne indeholder en del gode magisk-realistiske beskrivelser. Beskrivelsen af Island bærer præg af god research. Historien rummer en del gode ideer og beskrivelser.

Kronborgbanden og jagten på runerne:

En bog med spænding i højsædet, selvom venskab, forelskelse, jaulousi og skilsmisse også fylder en del. Bogen er skrevet i et forståeligt og simpelt sprog.

Kommentarer

Oskr

26.04.2019 09:10

jeg syntes bogen var god og spændene :D
;)

oscar

jeg syntes bogen var en af de bedste jeg har læst

26.04.2019 06:41

Seneste kommentarer

03.11 | 11:52

Hej Bodil, Jeg vil gerne købe rettenøgle for disse bøger. Men jeg kunne ikke betale for det. Hvordan kan jeg købe det? På forhånd tak. Mvh, Shinyoung

12.04 | 10:42

Hej Lise-Lotte
Tak for din besked. Jeg håber meget snart, at fjerde bog udkommer. Forhåbentlig lige på den anden side af sommeren. 👍

12.04 | 07:36

Hej Bodil.
Jeg vil blot høre hvordan det går med den 4. bog i serien om Kronborgbanden, jeg kan ikke finde den nogen steder.
Mvh
Lise-Lotte

07.02 | 08:25

Hej bodil (:
din bog var rigtig god og jeg glæder mig til at læse 3'eren mvh Clara 5.B #bodilaline #Kronborgbanden

Del siden