Alis Flugt

Alis Flugt er endelig udkommet 😀

Alis Flugt er en faktuel beretning om Ali, der flygtede fra Syrien til Danmark i 2014.

Ali havde et trygt og godt liv indtil foråret 2011, hvor borgerkrigen i Syrien brød ud. Han forsøgte at fortsætte sit liv som universitetsstuderende, hvilket indebar, at han kunne udskyde sin værnepligt til efter endt uddannelse. Men som årene gik, og borgerkrigen eskalerede, blev alle unge mænd tvunget til at melde sig til militæret.

Ali skulle for alt i verden ikke tvinges til at være regeringssoldat og bekrige egne landsmænd, der var derfor ingen anden mulighed end at flygte.

Bogen kan købes i alle landets boghandlere.

Bogen er velegnet til læseundervisning i OBU, FVU og sprogskoler.

Lix-tallet er 34, let for øvede.

Jeg har lavet opgaver til teksterne. Klik på menupunktet: Specielt for lærere og download gratis opgaverne.

Anmeldelse af Alis Flugt

Jeg har modtaget denne flotte anmeldelse af Alis Flugt.

Tusind tak til Lone Birgitte Ladekarl 🙂


Alis flugt af Bodil Aline

"Alis flugt" er en sandfærdig beretning om den 20-årige Ali, som flygter fra Syrien til Danmark i 2014. Han flygter for at undgå at blive en af regimets soldater, og for at undgå endnu en fængsling. Man følger ham i tiden inden flugten, hvor situationen tilspidses mere og mere og under selve den lange flugt, hvor hvert skridt væk fra krigen kan ende galt. For Ali lykkes flugten og han får asyl i Danmark.

"Alis flugt" er  oplysende og interessant. Man får som læser både et indblik i situationen i Syrien og i den enkeltes grund til at flygte. Ali fremstilles solidarisk og enkelt, det lyser ud af teksten at han er tapper og sympatisk og har betalt en høj menneskelig pris for at være i live. Man kan ikke undgå at synes godt om ham og ville ham det bedste. Sprogtonen er venlig og positiv, og den tragedie der ligger bag bliver herved til at rumme. Få steder fandt jeg dog tonen for positiv, i forhold til den grumme virkelighed, men samtidig giver det også en ro og et godt modspil til de mange andre flugtfortællinger, der udpensler det voldsomme og det traumatiske. Jeg vil også nævne forfatterens efterskrift, hvor hun på en meget smuk måde takker Ali, for at ville dele sin historie.

Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog, idet den primære målgruppe, er voksne med læsevanskeligheder, den kan også varmt anbefales til sprogskoler og til enhver der interesserer sig for hvem vores nye medborgere er.

Bogen er udgivet af forfatteren.

Lone Birgitte Ladekarl, november 2016